Ролоконтејнери - Tehnix од 14 до 32м³
Современ и сигурен транспорт на материјалите Печати

Масовно, поединечно и тековниот волумен од 14 до 32 м³ по DIN 30722 стандард за различна носивост.
Тип на врати, заштитна церада и боја по нарачка.
Брзо истоварање и товарање на терет, практична замена - полно за празно.

Внатрешни димензии на ролоконтејнерите од типот TEHNIX :

Тип TEHNIX

Должина L (m)

Ширина B (m)

Висина H (m)

Волумен (m³) Тежина (kg)

1000-14

6,00

2,45

1,00

14 1850
1000-18 6,00 2,45 1,25 18 2000
1500-21 6,00 2,45 1,50 21 2100
1500-23 6,00 2,45 1,65 23 2250
2000-28 6,00 2,45 2,00 28 2450
2000-30 6,00 2,45 2,15 30 2600
2000-32 6,00 2,45 2,30 32 2650

 

Во развиените земји во Европа 70% од масата од товарот се пренесува  со ролоконтејнери. Нивната примена посебно се изразува во градежништво, во превоз на масовен товар. Служи како складиште во рециклажните дворишта. Намалува трошок на превоз на роба. Еден камион може да се справи со 10 и повеќе ролојонтејнери. Ролоконтејнерите се погодни за изнајмување. Сигурни и практични во транспортот. Евтин во употреба. Долг век на траење.

Ролоконтејнери за лесен товар- лимот за страниците со дебелина од 3мм, под 4мм
Ролоконтејнери за тежок товар- лимот за страниците со дебелина од 4мм, под 5мм

По потреба изградуваме специјални изведби за нарачателите

7

 

© 2012 www.tehnix.mk сите права се задржани. Дизајнирано од Cube Systems.